Werken bij de opvang

Dierenopvang Maasland steunt volledig op de inzet van de vele vrijwilligers die ons met alle werkzaamheden ondersteunen. Zonder deze vrijwilligers zou het voor de opvang moeilijk zijn om de goede zorg voor onze dieren te kunnen waarborgen.

Voorzijde gebouw

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers ondersteunen ons dagelijks met de zorg voor onze dieren waaronder het schoonmaken van dierverblijven, het wandelen met honden en het geven van individuele aandacht aan zowel de honden als de katten.

Naast deze dierverzorgende werkzaamheden helpen zij ook mee met, het doen van telefonische nazorg van herplaatste dieren, het onderhoud van het gebouw en de tuin en alle andere voorkomende werkzaamheden.

Maar ook ons bestuur zet zich volledige kosteloos in voor de opvang.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk binnen onze opvang kunt u mailen naar: info@dierenopvangoss.nl


Stages

Onze opvang biedt stageplaatsen aan voor diverse opleidingsinstituten, zoals Helicon opleidingen, Aeras Trainingscentre Barneveld.

Niet alleen leerlingen van diergerichte opleidingen vinden hier een leuke en interessante stageplaats maar ook stages vanuit maatschappelijk oogpunt vinden hier een stageplaats, zoals leerlingen van mbo-opleidingen en ROC opleidingen.


Werken bij de opvang via andere wegen

Naast de vrijwilligers en stagiaires zijn er ook mogelijkheden om via andere wegen werkzaamheden in onze opvang te doen.

Zo bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om ervaring op te doen in arbeidsritme en het opdoen van sociale contacten.

Geestelijk aangeslagen personen vinden hier een rustige en ontspannen werksfeer waardoor wij bij kunnen dragen aan een verbetering van het geestelijk welzijn van de vrijwilliger.

Mensen die vanuit reclassering of vanuit HALT een alternatieve straf opgelegd hebben gekregen kunnen hier een alternatieve straf uitwerken.

Alle mensen die hier een tijdelijke werkplek vinden krijgen een overeenkomst waarin benoemd staat wat wij als opvang bieden en wat wij van hen verwachten.


Gastgezin worden voor de opvang

Onze opvang werkt samen met gastgezinnen voor de opvang van jonge dieren en dieren die moeten revalideren na een operatieve ingreep of ziekte.

Dit werk is erg uitgebreid, hier kunt u meer lezen over gastgezinnen.

Steun Dierenopvang Maasland

Wilt u de zorg voor onze dieren ondersteunen?
Een gift is erg welkom.
Elke euro komt ten goede aan de zorg voor onze dieren.

Dank u voor uw bijdrage!Op dit moment hebben wij binnen de opvang meerdere betaalde vacatures beschikbaar.
Ben jij iemand die het mooi lijkt om iets te kunnen betekenen voor het welzijn van honden en katten in een Dierenopvang?
Klik dan snel op deze link: vacature asielmedewerker

Zwerfdieren, hond en kat samen