ANBI status

Dierenopvang Maasland heeft een ANBI status.
Voor iemand die een financiële gift wil doen kan het erg aantrekkelijk zijn om aan een stichting met een ANBI status een gift te doen.
Een ANBI status heeft als verplichting dat de jaarverslagen inzichtelijk zijn en online worden gepubliceerd.
Jaarrekening 2017 Stichting Dieren Opvang Maasland
Jaarrekening 2018 Stichting Dieren Opvang Maasland
Jaarrekening 2019 Stichting Dieren Opvang Maasland
Jaarrekening 2020 Stichting Dieren Opvang Maasland
Jaarrekening 2021 Stichting Dieren Opvang Maasland
Jaarrekening 2022 Stichting Dierenopvang Maasland

 

Periodieke schenkingen zijn voor 100% van de belasting aftrekbaar. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag. Je mag een periodieke gift in de aangifte inkomstenbelasting aftrekken als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Jouw gift gaat naar een ANBI (algemeen nut beogende instelling), zie ook: www.belastingdienst.nl


Dierenopvang Maasland opnemen in uw testament

In een testament kunt u opnemen wat u zelf wilt en u hoeft aan niemand, ook niet aan uw kinderen, verantwoording af te leggen. Mocht het uw wens zijn dat na uw overlijden een deel of uw gehele vermogen wordt nagelaten aan een goed doel dan is dat eenvoudig te realiseren. Voor meer informatie: www.notaris.nl of www.erfrechtshulp.nl


De Lappenmand

De Lappenmand is een fonds wat jaren geleden opgericht is om noodlijdende dieren medische zorg te bieden die vaak kostbaar en langdurig is. Meestal zijn behandelingen van ernstige, chronische aandoeningen kostbaar en is het budget van de opvang niet altijd toereikend om dieren die noodzakelijke zorg te bieden.

Mensen die de zorg voor onze dieren structureel of voor een beperkte periode willen ondersteunen kunnen zich aanmelden als donateur van “de Lappenmand”. Download de folder.

De Lappenmand
De Lappenmand

Boegbeeld van de Lappenmand is Mister Ed, een zwaar verwaarloosd hondje wat zwervend in de opvang kwam. Zijn vacht was zo ernstig vervilt dat hij op zijn huid allemaal wonden en ontstekingen had, zijn rug had zo zwaar geleden onder de verwaarlozing dat hij een volledig doorgezakte rug had en zijn pootjes waren krom. Dit kwam waarschijnlijk door te weinig normale beweging en het opgesloten zitten in een te kleine ruimte. Zijn gebit was er zo ernstig aan toe dat er meerdere tanden en kiezen verwijderd moesten worden. Met veel geduld en zorgvuldige medische begeleiding van de dierenarts heeft hij weer een volwaardig leven als hond kunnen krijgen. Na een lange periode van herstel is hij herplaatst bij een mevrouw waar hij nog een lang en gelukkig leven kreeg.

Mr. Ed lappenmand
Mr. Ed lappenmand

Sinds de oprichting van fonds “de Lappenmand” hebben wij al veel verschillende honden en katten kunnen helpen met kostbare medische zorg. Van onderzoeken door specialisten, gespecialiseerde operaties tot zeer dure dagelijkse medicatie. Alles om onze dieren de noodzakelijke medische zorg te bieden. Elke euro die bij fonds “de Lappenmand” binnenkomt wordt gebruikt voor onze dieren en hun speciale zorgvragen. Naast medische zorg bieden wij vanuit fonds “de Lappenmand” ook speciale zorg op het gebied van gedragstherapie voor honden en katten. Ook deze zorgt val onder specialistenzorg en wij werken alleen maar samen met erkende gedragsdeskundigen voor honden en katten.


Giften in natura

Naast financiële giften is het ook mogelijk om de opvang in natura te ondersteunen.

Dit kan bijvoorbeeld door het doneren van voeder voor onze honden en katten, in de opvang krijgen onze dieren dagelijks voeder van Royal Canin. Ook is de opvang altijd geholpen met gezondheidsartikelen zoals middelen om wormen te bestrijden (Milpro hond of kat) en middelen om vlooien te bestrijden (Advantage hond of kat, Stronghold hond of kat).

Bovengenoemde merken hebben onze voorkeur maar ook andere merken zijn welkom.


Andere mogelijkheden

  • Dierenopvang Maasland is een beneficiant van stg. Dierenlot.
  • Voor stg. Dierenlot zamelt de opvang kleding, accessoires schoenen en handtassen in.
  • Voor elke kilo kleding die wij inzamelen krijgen wij van stg. Dierenlot keiharde euro’s terug!
  • Voor u is oude kleding misschien gewoon afval, voor onze opvang zijn het euro’s die wij weer goed kunnen gebruiken voor de zorg voor onze dieren. Gooi die oude broek, trui en jas niet zomaar weg, verzamel het en breng het naar de opvang.
  • Ingezamelde kleding kan dagelijks, behalve op zondag, bij de opvang worden aangeboden tussen 11.00-15.00 uur.

Steun Dierenopvang Maasland

Wilt u de zorg voor onze dieren ondersteunen?
Een gift is erg welkom.
Elke euro komt ten goede aan de zorg voor onze dieren.

Dank u voor uw bijdrage!Vacature asielmedewerkers

We hebben op dit moment meerdere betaalde vacatures beschikbaar!
Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken?
Lees dan snel verder en kijk welke vacatures wij beschikbaar hebben.

Zwerfdieren, hond en kat samen


vacatures asielmedewerker