Een hond adopteren van onze opvang, de eerste stap

Voordat u een hond wilt adopteren adviseren wij u om te kijken op www.LICG.nl , hier vindt u allerlei informatie over de aanschaf en verzorging van een dier maar ook wat een dier u maandelijks kost aan verzorging zoals voer, medische kosten, speelmateriaal etc. Het is belangrijk dat u zich van tevoren realiseert wat de verzorging van een huisdier allemaal met zich meebrengt. Wat bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, wat als u gaat verhuizen, wat als het dier gedrag laat zien wat niet wenselijk is etc.

Adopteer een hond

Waar kan ik de beschikbare honden van de opvang vinden?

Alle honden die in aanmerking komen voor adoptie kunt u vinden op: Honden (dierenbescherming.nl).

Op deze site kunt u ook zien of de hond van uw keuze nog beschikbaar is voor adoptie, misschien al gereserveerd is voor adoptie door iemand anders, of al geadopteerd is.

Als de hond van uw keuze nog beschikbaar is kunt u ons een mail sturen om uw interesse kenbaar te maken: info@dierenopvangoss.nl

Als wij uw mail hebben ontvangen sturen wij u een informatieformulier toe wat u ingevuld terug moet sturen naar de opvang. Dit formulier wordt door ons gebruikt als eerste screening voor het vinden van een juist passend thuis voor de hond.

U krijgt van ons altijd binnen 3 werkdagen antwoord op uw mail.


Hoe is de werkwijze van de opvang?

Als uit de screening blijkt dat u en de hond van uw keuze een mogelijke match kunnen zijn wordt u door ons uitgenodigd voor een kennismaking met de hond.

Tijdens de kennismaking met de hond wordt alles verteld over de hond wat er bij de opvang bekend is. Dit geld voor medische zaken, gedrag van de hond, alle positieve en negatieve zaken worden verteld. Tijdens de kennismaking beoordelen wij of u de hond kunt bieden wat hij/zij nodig heeft en of de hond bij uw verwachtingen past.

Het is verplicht om tijdens de kennismaking een wandeling met de hond te maken, ook willen wij graag dat alle gezinsleden kennismaken met de hond. Als u zelf al een hond heeft dient deze bij de kennismaking aanwezig te zijn.
Het kan zijn dat wij u vragen om op een ander moment nogmaals terug te komen voor een wandeling met de hond omdat wij niet zeker weten of het wel een match kan zijn met u. Ook als u zelf nog niet meteen een besluit wilt nemen geven wij u graag de gelegenheid om erover na te denken en op een ander moment opnieuw langs te komen voor een wandeling met de hond.

Als wij denken dat de hond en u geen juiste match zijn wordt de hond niet herplaatst. Het komt het welzijn van de hond niet ten goede als er een mismatch wordt gemaakt.
Uiteraard kunnen we u adviseren over welk type hond eventueel wel een match zou kunnen zijn.

Werkwijze van de opvang

Zijn er kosten aan verbonden als ik een hond wil adopteren?

Het adopteren van een hond is niet kosteloos, als u een hond van onze opvang wilt adopteren zijn daar kosten aan verbonden. Er is een kostenverschil tussen het adopteren van een jonge hond, een volwassen hond of een seniorhond. Lees de tarieven die onze opvang voor adoptie hanteert.

Een hond die u adopteert vanuit onze opvang is voorzien van een vaccinatie, een geregistreerde chip en preventieve behandeling tegen wormen en vlooien.

De opvang biedt voor elk dier wat vanuit de opvang geadopteerd wordt een gezondheidsgarantie van twee weken, wordt het dier binnen de eerste twee weken na adoptie ziek, dient u contact op te nemen met de opvang.

Op het moment van overdracht tekent u een plaatsingsovereenkomst en een kopie van onze huisregels, uitzonderingen op de huisregels worden meegenomen. In onze huisregels wordt er uitgebreide uitleg gegeven over bovengenoemde zaken, Lees de uitgebreider versie van de huisregels.


Bieden jullie een proefperiode aan?

In een voorkomend geval kan er, op initiatief van de opvang, een proefplaatsing worden aangeboden. De reden van proefplaatsing en de termijn van proefplaatsing wordt op de huisregels vermeld.

 

Steun Dierenopvang Maasland

Wilt u de zorg voor onze dieren ondersteunen?
Een gift is erg welkom.
Elke euro komt ten goede aan de zorg voor onze dieren.

Dank u voor uw bijdrage!Op dit moment hebben wij binnen de opvang meerdere betaalde vacatures beschikbaar.
Ben jij iemand die het mooi lijkt om iets te kunnen betekenen voor het welzijn van honden en katten in een Dierenopvang?
Klik dan snel op deze link: vacature asielmedewerker

Zwerfdieren, hond en kat samen