Algemeen

Voordat uw overweegt om afstand te doen van uw kat aan onze opvang willen wij u graag adviseren om online te kijken naar diverse organisaties die mogelijk kunnen bemiddelen zodat u de kat niet in een Dierenopvang hoeft onder te brengen. Weliswaar wordt er in een Dierenopvang goed gezorgd voor uw trouwe huistijger maar zelf contact hebben met een eventueel nieuw thuis zodat de kat vanuit zijn/haar eigen thuissituatie naar een nieuw thuis kan, is natuurlijk niet alleen voor u maar ook voor uw kat veel prettiger.

Overzicht met links naar diverse sites.


Afstand doen van uw kat

Het kan natuurlijk zijn dat u noodgedwongen uw kat uit huis moet plaatsen omdat u niet meer voor de kat kunt zorgen, onderbrengen bij een Dierenopvang kan dan een oplossing zijn.

Als u besluit om uw kat onder te willen brengen bij onze opvang zijn daar voorwaarden aan verbonden. U kunt dus niet zomaar uw kat brengen om afstand te doen.

Als u afstand wilt doen van uw kat vanwege gedragsproblemen zoals bijvoorbeeld agressie, angst, onzindelijk gedrag etc. dan dient u eerst contact op te nemen met een erkende gedragstherapeut. Vaak zijn de problemen op te lossen en hoeft u de kat niet uit huis te plaatsen. Voor erkende gedragstherapeuten klikt u hier: https://kattengedragstherapie.nl https://www.tinleygedragstherapievoordieren.nl/


Verzoek tot opname

Het kan natuurlijk zijn dat u noodgedwongen uw kat uit huis moet plaatsen omdat u niet meer voor de kat kunt zorgen, onderbrengen bij een Dierenopvang kan dan een oplossing zijn.

Als u toch overweegt om uw kat voor opname aan te bieden aan onze opvang kunt u ons een mail sturen met een verzoek tot opname. U krijgt dan van de opvang binnen 3 werkdagen antwoord op uw mail.

Niet elke kat komt in aanmerking voor opname. Er wordt binnen de opvang altijd gekeken naar de herplaatsbaarheid van een kat. Het schaadt het welzijn van uw kat ernstig als deze langdurig in een opvang moet verblijven vanwege moeilijke herplaatsbaarheid door medische problemen, leeftijd of karakter van de kat.


Wachtlijst

De opvang werkt met een wachtlijst, we kunnen een kat dus nooit meteen een plek bieden in onze opvang. Hoe lang u moet wachten tot er plek is kunnen wij niet aangeven, dit is afhankelijk van de drukte in onze opvang.


Intake

Als de opvang besluit dat uw kat mogelijk in aanmerking komt voor opname in de opvang wordt er een intakegesprek ingepland. U komt met uw kat naar de opvang zodat wij kennis kunnen maken met hem/haar.

Pas tijdens dit intakegesprek kunnen wij een definitief besluit nemen tot al dan niet opname van uw kat.


Zijn er kosten aan verbonden als ik afstand wil doen van mijn kat?

Aan het doen van afstand zijn kosten verbonden, zogenaamde afstandskosten.
De basis afstandskosten voor een kat bedragen € 30,00.
Een kat dient voorzien te zijn van een geldige vaccinatie en gezondheidsverklaring van een dierenarts. Als de kat niet voorzien is van een geldige vaccinatie n gezondheidsverklaring van een dierenarts worden er extra kosten in rekening gebracht.


Hoe lang kan en mag mijn kat in de opvang verblijven?

Katten die wij opnemen voor herplaatsing mogen zolang in de opvang verblijven als nodig is.
Het is van tevoren niet aan te geven hoelang het kan duren voor uw kat een nieuw thuis gaat vinden.

Onze opvang heeft een non-euthanasie beleid mits wij het dierenwelzijn kunnen garanderen.

Afstand doen van je kat

Steun Dierenopvang Maasland

Wilt u de zorg voor onze dieren ondersteunen?
Een gift is erg welkom.
Elke euro komt ten goede aan de zorg voor onze dieren.

Dank u voor uw bijdrage!Op dit moment hebben wij binnen de opvang meerdere betaalde vacatures beschikbaar.
Ben jij iemand die het mooi lijkt om iets te kunnen betekenen voor het welzijn van honden en katten in een Dierenopvang?
Klik dan snel op deze link: vacature asielmedewerker

Zwerfdieren, hond en kat samen