Algemeen

Voordat uw overweegt om afstand te doen van uw hond aan onze opvang willen wij u graag adviseren om online te kijken naar diverse organisaties die mogelijk kunnen bemiddelen zodat u de hond niet in een Dierenopvang hoeft onder te brengen. Weliswaar wordt er in een Dierenopvang goed gezorgd voor uw trouwe viervoeter maar zelf contact hebben met een eventueel nieuw thuis zodat de hond vanuit zijn/haar eigen thuissituatie naar een nieuw thuis kan, is natuurlijk niet alleen voor u maar ook voor uw hond veel prettiger.

Overzicht met links naar diverse sites.


Afstand doen van uw hond

Het kan natuurlijk zijn dat u noodgedwongen uw hond uit huis moet plaatsen omdat u niet meer voor de hond kunt zorgen, onderbrengen bij een Dierenopvang kan dan een oplossing zijn.

Als u besluit om uw hond onder te willen brengen bij onze opvang zijn daar voorwaarden aan verbonden. U kunt dus niet zomaar uw hond brengen om afstand te doen.

Afstand doen van je hond

Als u afstand wilt doen van uw hond vanwege gedragsproblemen zoals bijvoorbeeld agressie, angst, niet alleen thuis kunnen zijn, onzindelijk gedrag etc. dan dient u eerst contact op te nemen met een erkende gedragstherapeut. Vaak zijn de problemen op te lossen en hoeft u de hond niet uit huis te plaatsen. Voor erkende gedragstherapeuten klikt u hier: Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden – NVGH, DogVision - Experts in hondengedrag, Gedragstherapie voor honden - Tinley Gedragstherapie voor Dieren


Verzoek tot opname

Het kan natuurlijk zijn dat u noodgedwongen uw hond uit huis moet plaatsen omdat u niet meer voor de hond kunt zorgen, onderbrengen bij een Dierenopvang kan dan een oplossing zijn.

Als u toch overweegt om uw hond voor opname aan te bieden aan onze opvang kunt u ons een mail sturen met een verzoek tot opname. U krijgt dan van de opvang binnen 3 werkdagen antwoord op uw mail.

Niet elke hond komt in aanmerking voor opname. Er wordt binnen de opvang altijd gekeken naar de herplaatsbaarheid van een hond. Het schaadt het welzijn van uw hond ernstig als deze langdurig in een opvang moet verblijven vanwege moeilijke herplaatsbaarheid door medische problemen, leeftijd of karakter van de hond.


Wachtlijst

De opvang werkt met een wachtlijst, we kunnen een hond dus nooit meteen een plek bieden in onze opvang. Hoe lang u moet wachten tot er plek is kunnen wij niet aangeven, dit is afhankelijk van de drukte in onze opvang.


Intake

Als de opvang besluit dat uw hond mogelijk in aanmerking komt voor opname in de opvang wordt er een intakegesprek ingepland. U komt met uw hond naar de opvang zodat wij kennis kunnen maken met hem/haar.

Pas tijdens dit intakegesprek kunnen wij een definitief besluit nemen tot al dan niet opname van uw hond.


Zijn er kosten aan verbonden als ik afstand wil doen van mijn hond?

Aan het doen van afstand zijn kosten verbonden, zogenaamde afstandskosten.
De basis afstandskosten voor een hond bedragen € 60,00.

Een hond dient voorzien te zijn van een geldige vaccinatie en gezondheidsverklaring van een dierenarts. Het is wettelijk verplicht dat een hond voorzien is van een chip en een Europees Dierenpaspoort. Als de hond niet voorzien is van een geldige vaccinatie en een Europees Dierenpaspoort worden er extra kosten in rekening gebracht.


Hoe lang kan en mag mijn hond in de opvang verblijven?

Honden die wij opnemen voor herplaatsing mogen zolang in de opvang verblijven als nodig is.
Het is van tevoren niet aan te geven hoelang het kan duren voor uw hond een nieuw thuis gaat vinden.

Onze opvang heeft een non-euthanasie beleid mits wij het dierenwelzijn kunnen garanderen.

Afstand doen van je hond

Steun Dierenopvang Maasland

Wilt u de zorg voor onze dieren ondersteunen?
Een gift is erg welkom.
Elke euro komt ten goede aan de zorg voor onze dieren.

Dank u voor uw bijdrage!



Op dit moment hebben wij binnen de opvang meerdere betaalde vacatures beschikbaar.
Ben jij iemand die het mooi lijkt om iets te kunnen betekenen voor het welzijn van honden en katten in een Dierenopvang?
Klik dan snel op deze link: vacature asielmedewerker

Zwerfdieren, hond en kat samen