Volg ons

Contact

Dierenopvang Maasland

Aengelbertlaan 30
5342 LA Oss
Telefoon: 0412-638497

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van
11:00 t/m 15:00 uur

Zaterdag van 11.00-16.00 uur

Op zon en feestdagen zijn wij gesloten

Zwerfdieren

Dierenopvang Maasland neemt in principe alleen maar honden en katten op, andere diersoorten worden verwezen naar gespecialiseerde opvangcentra.

Dierenopvang Maasland vangt ten alle tijde zwerfhonden en katten op die gevonden zijn in het werkgebied van de opvang: de gemeenten Oss en Landerd.
Middels Dierenambulance Nijmegen-Den Bosch (088-8113410) is de dierenopvang 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor de opvang van zwerfdieren. Indien u een hond of kat heeft gevonden en u wilt het dier zelf ter opname aanbieden dan kan dit binnen onze openingstijden:maandag t/m zaterdag tussen 11.00-16.00 uur.

De opvang plaatst binnen gekomen zwerfdieren op hun Facebookpagina om zo te trachten de eigenaar zo snel mogelijk te achterhalen.
Ook worden binnen gekomen zwerfdieren aangemeld bij stg. Amivedi.
Deze organisatie plaatst de melding op een internetsite. Eigenaren die hun dier zijn kwijt geraakt kunnen een melding daarvan doorgeven aan stichting Amivedi
Indien een zwerfdier extra medische zorg behoeft, verzorgt de bij het asiel aangesloten dierenartspraktijk de “crisisopvang”.
Tevens beschikt de opvang over drie crisisopvang-gezinnen die jonge moederloze kittens tot een leeftijd van 4 weken opvangen om noodzakelijke voedselopname middels flesvoeding te garanderen. 

 

Zwerfhonden en katten die niet in één van de genoemde gemeenten worden gevonden kunnen niet ter opname bij onze opvang worden aangeboden.
Mocht u een zwerfhond of kat hebben gevonden en u wilt weten bij welke opvang het dier terecht kan informeer dan bij Dierenbescherming Zuid: 088-8113410 (kies voor optie 2)

Wat gebeurt er met de hond of kat als hij/ zij eenmaal in onze opvang verblijft?  

Vanaf het moment dat het dier in onze opvang verblijft garanderen wij kwaliteitszorg voor het dier in de ruimste zin van het woord.
Allereerst wordt het dier gecontroleerd op aanwezigheid van een chip. Indien dit het geval is wordt via chipnummer.nl gekeken of het dier geregistreerd is bij een databank.
Zo ja, dan wordt de, bij de databank geregistreerde eigenaar, er meteen van op de hoogte gebracht dat zijn dier in onze opvang verblijft.
Daarna wordt het dier in een quarantaineverblijf geplaatst.
Jonge kittens en moederpoezen met kittens worden ondergebracht bij gastgezinnen van de opvang.

Het dier wordt door ons preventief behandeld tegen wormen en vlooien en onderzocht op zichtbare gezondheid en/of gedragsproblemen. Hij of zij wordt binnen 5 werkdagen na binnenkomst door onze dierenarts onderzocht en gevaccineerd. Mocht het dier nog niet voorzien zijn van een chip en registratie dan wordt dit tijdens de vaccinatie alsnog gedaan.Indien zich een eigenaar meld voor het dier dan zijn wij genoodzaakt om alle door de opvang gemaakte kosten in rekening te brengen. Het is dus erg belangrijk om wanneer uw dier is zoekgeraakt, zo snel mogelijk contact op te nemen met de opvang. 
Jammer genoeg komt het regelmatig voor dat dieren die bij onze opvang worden binnen gebracht wel voorzien zijn van een chip maar dat de chip niet of niet correct geregistreerd is bij een databank.
Daardoor verblijft het dier onnodig lang in de opvang en worden de opvangkosten onnodig hoger.
Heeft u een huisdier wat voorzien is van een chip en wilt u weten of het dier ook correct geregistreerd is controleer dan hier het chipnummer van uw huisdier: chipnummer.nl

Heeft u een huisdier maar weet u niet zeker of hij/ zij voorzien is van een chip? Loop gerust even tijdens onze openingstijden binnen, wij kunnen uw huisdier controleren op aanwezigheid van een chip en registratie van de chip.

Wanneer mag een dierenopvang overgaan tot herplaatsing van een zwerfdier?
In de wet is vastgelegd dat een dierenopvang een bewaarplicht heeft van twee weken.
Binnen deze termijn kan een eigenaar tegen betaling van de door de opvang gemaakte kosten het dier op komen halen.
U dient zich te legitimeren voordat wij het dier aan u kunnen overdragen.
Indien een eigenaar niet bereid is om alle door de opvang gemaakte kosten te betalen dan mag de opvang het retentierecht toepassen: de opvang mag het dier onder haar hoede houden tot de eigenaar bereid is om alle gemaakte kosten te betalen.
Als een dier niet binnen twee weken na binnenkomst is opgehaald mag een dierenopvang het dier gaan herplaatsen. De opvang gaat dan op zoek naar een passend nieuw thuis voor het dier.