Volg ons

Contact

Dierenopvang Maasland

Aengelbertlaan 30
5342 LA Oss
Telefoon: 0412-638497

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van
11:00 t/m 15:00 uur

Zaterdag van 11.00-16.00 uur

Op zon en feestdagen zijn wij gesloten

Een wereldbaan bij een dierenopvang

"Ik ben 24 uur per dag Dierenopvang Maasland"
met dank aan regionale nieuwszender DTV Oss.

Moederloze kittens?

Het is weer de tijd waarin er veel kittens geboren gaan worden. Soms in de beschutting van een huiselijke omgeving en omringd door liefdevolle zorg van de baasjes. Maar het komt ook regelmatig voor dat er kittens in de vrije natuur worden geboren.Wij en ook Dierenambulance Oss krijgen regelmatig telefoontjes dat mensen één of meerder kittens moederloos hebben zien liggen onder struiken ofzo. Er wordt dan snel gedacht: “ach jee, wat sneu, moeder heeft ze achtergelaten”. Als mens zijnde ben je dan snel geneigd om, weliswaar goedbedoeld, de kittens beet te pakken en naar een opvang te brengen.

STOP!

 

Een moederpoes verlaat haar nest niet zo snel, en zeker niet als ze zo klein zijn. Maar zij moet ook eten, dus zal ze het nest soms kortstondig moeten verlaten. Als de moeder even op zoek gaat naar wat eten, zal ze altijd heel dicht in de buurt blijven van haar nest. Als u naar het nest zit te kijken, kan een moederpoes iets verderop, zich goed verstoppend, u de gehele tijd gadeslaan. Want ze houdt haar nest met haviksogen in de gaten. Of zij is misschien bezig om het nest te verplaatsen naar een andere plek omdat de plek waar zij haar nest heeft geworpen niet meer veilig is.

Wat moet u doen?
Neem niet zomaar een heel jong nest van de straat op. Zeker niet als de kittens er rustig bij liggen, op een hoopje liggen en weinig tot geen geluid maken. Moeder is hoogstwaarschijnlijk in de buurt!
Twijfelt u of de moederpoes aanwezig is? Houdt u dan eerst het nest enkele uren in de gaten. Komt de moederpoes na een aantal uur niet opdagen? Dan neem contact op met de plaatselijke dierenopvang of dierenambulance.
Maar hou het nest vooral op grote afstand in de gaten. Indien de moederpoes u kan zien zal ze bang zijn om terug te keren naar haar nest.

Tot slot een tip:
Als u wilt controleren of moeder bij het nest komt maar u heeft geen zicht op het nest? Strooit u dan een kring van zand om het nest, ca. 40 centimeter vanaf de kittens. Als na een paar uur (ca. 3-4 uur) de kring verstoord is door pootafdrukjes kunt u er van uit gaan dat moeder nog steeds in de buurt is en voor de kleintjes zorgt.
Er is niemand die zo goed voor een nest kittens kan zorgen dan moeder. Geef haar dus de kans om dit te doen!

ANBI

 

Wat is een ANBI?
Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Om aangewezen te worden als ANBI, moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de ANBI zich bijvoorbeeld voor minstens 90% inzetten voor het algemeen belang. Stichting Dierenopvang Maasland heeft tevens geen winstoogmerk.Meer over de ANBI- voorwaarden leest u hier belastingdienst.nl

Waarom heeft stg. Dierenopvang Maasland een ANBI- status?
Een ANBI heeft een aantal belastingvoordelen. Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.
Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemeen belang, hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen. Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten-of vennootschapsbelasting.

Nalatenschap
Iedereen heeft een nalatenschap. Dat zijn alle bezittingen en schulden die u achterlaat wanneer u overlijdt.
De nalatenschap wordt verdeeld onder uw erfgenamen.
In een testament geeft u aan wie uw erfgenamen zijn en welk deel zij krijgen.
Heeft u geen testament, dan bepaalt de wet dit.
Hier kunt u meer lezen over stg. Dierenopvang Maasland opnemen in uw nalatenschap.

Waaraan moet een ANBI ondermeer voldoen?

Om als een ANBI aangewezen te kunnen worden, moet stg. Dierenopvang Maasland aan bepaalde richtlijnen voldoen en bepaalde gegevens, zoals een beleidsplan, bestuurssamenstelling en een financieel jaarverslag op een website publiceren.

De uitdaging van Goedemorgen Café

En dan nu...........een uitdaging..............voor Wilma Pepers, een medewerker bij het Goedemorgen Cafe. Misschien kent u het programma wel: elke twee weken op zaterdagochtend zijn wij telefonisch te gast bij dit "café" en mogen wij een dier in de spotlight zetten.Maar nu hebben zij toch wel een geweldige actie opgezet!Wilma Pepers is de uitdaging aangegaan om voor onze opvang zoveel mogelijk
spullen in te zamelen. Daarbij kan je dan denken aan b.v. krabpalen,
voerspeeltjes, voeder, mandjes etc. etc. Wilt u Wilma en onze opvang helpen? Wilt u het leven van de dieren in de opvang
leuker maken?Hier poseert zij met Friar Tuck, een seniorkat die u heel dankbaar zal zijn
voor een lekkere krabpaal of een warm behaaglijk mandje.Klik snel op onderstaande link en lees wat u kunt doen!
er in de spotlight zetten. Maar nu hebben zij toch wel een geweldige actie opgezet!
Wilma Pepers is de uitdaging aangegaan om voor onze opvang zoveel mogelijk spullen in te zamelen.

Daarbij kan je dan denken aan b.v. krabpalen, voerspeeltjes, voeder, manden etc. etc. Wilt u Wilma en onze opvang helpen? Wilt u het leven van de dieren in de opvang leuker maken?
Op de foto poseert zij met Frair Tuck, een seniorkat die u heel dankbaar zal zijn voor een lekkere krabpaal of een warm en behaaglijk mandje.
Klik snel op onderstaande link en lees wat u kunt doen!

Actie Goedemorgen Café, de uitdaging!

Brutale poging tot inbraak bij opvang.

Brutale poging tot inbraak bij dierenopvang!
Dierenopvang Maasland is in de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober het slachtoffer geworden van een schaamteloze poging tot inbraak. Een of meerdere personen hebben geprobeerd om via het dak van de opvang het gebouw binnen te komen! Gelukkig zijn zij niet verder gekomen dan een poging tot, maar ze hebben hiermee wel flinke schade aan het dak veroorzaakt. Ook aan de binnenzijde van het dak van het gebouw is braakschade. Uiteraard is er meteen aangifte bij politie gedaan, deze heeft de zaak in onderzoek.Read more...