Volg ons

Contact

Dierenopvang Maasland

Aengelbertlaan 30
5342 LA Oss
Telefoon: 0412-638497

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van
11:00 t/m 15:00 uur

Zaterdag van 11.00-16.00 uur

Op zon en feestdagen zijn wij gesloten

Ervaringen van gastgezinnen

 

Veel gastgezinnen vinden het erg leuk om hun ervaringen met u te delen.

Er komen regelmatig verweesde kittens binnen die pas een week of wat oud zijn. Als wij geen zogende moederpoes beschikbaar hebben gaan zij naar de crisisopvang.
De crisisopvang bestaat uit gastgezinnen die gespecialiseerd zijn in het flessen van kittens en het opvangen van kittens of katten die speciale medische zorg en toezicht nodig hebben.
Bibi is één van onze crisisopvang gezinnen.


 

 


Dit zijn allemaal kittens die zonder moeder werden gevonden. Sommige maar 150 gram, sommige wat groter.
Maar allemaal te klein om zelfstandig te kunnen drinken uit een schoteltje ofzo. Eigenlijk hadden zij d e zorg van moeder nog dringend nodig!
Wij (crisisopvang)  geven ze kittenmelk uit een flesje, soms wel 6 keer per dag, tot zij groot genoeg zijn om kittenmelk vanaf een schoteltje te drinken. Als zij na een paar weken gaan starten met het eten van vaster voedsel (kittenblikvoer en/of geweekte kittenbrokjes) mogen zij naar een gastgezin.
Daar worden zij met veel liefde en plezier verder groot gebracht en opgevoed, tot ook voor hen het grote moment daar is en zij herplaatst mogen worden bij een nieuw thuis.
groetje, Bibi


Mijn eerste nestje (Thirza)
In de zomer van 2013 heb ik mijn eerste nestje gekregen. Een moederpoes met 4 kittens van 10 dagen oud. Een van de kittens had meteen mijn hart gestolen. Yara, een grijs cyperse poesje. Al als kleine kitten een echt fotomodelletje, waar ze je aankijkt met haar meest schattige blik. Een elegante dame is ze als ze voorbij komt lopen, met haar wiebelkontje. Het is ook een knuffelkont, die maar al te graag aandacht wilde hebben en als ze dit niet kreeg, dan trok ze haar bekje wel even open.

   Yara

Na lang nadenken hebben we er daarom ook besloten om haar te houden. Dit zou wel echt de enige kitten zijn die blijft, want we hadden al twee katters. Ze is nu uitgegroeid tot een echte diva en de baas over de mannen, maar is ook een goede speelkameraad voor de kittens uit het asiel.
  
groetje, ThirzaEen overzichtje van verschillende kittens die allemaal liefdevol werden opgevangen door gastgezin Noël, zij heeft zich gespecialiseerd in het flessen van kittens:
Deze pluizige zusjes (foto 1) kwamen ieniemienie en heel vies aan:Maar ze knapten al snel op om bij een ander gastgezin verder te groeien.

Babykater in poppensling (foto 2): hij was op sterven na dood, had zich verslikt in melk!
Het was een paar dagen afwachten en behandelen met anti- biotica. Gelukkig is alles goed gekomen!

 
                           
We zorgen
voor twee fleskittens, Sjors & Sjimmie. Een rode kater en een zwarte kater met witte tenen.

 
Mama met maar liefst 7 kittens!

Dit is het eerste nestje dat wij opvingen voor Dierenopvang Maasland.
De moederpoes had zoveel kittens (7), dat het nestje gesplitst moest worden, omdat de kittens anders niet genoeg voeding binnen zouden krijgen. Wij mochten de 3 kleinste kittens opvangen samen met de moederpoes. De kittens waren toen 5 weken oud.
Ze waren allemaal erg schuw toen ze bij ons kwamen, omdat het nestje in het wild gevonden was. Maar wat was het mooi om te zien dat ze stuk voor stuk veranderden en allemaal super leuke, lieve en aanhankelijke kittens werden. Ondanks dat de moederpoes ook er schuw was, liet ze het goed toe dat wij de kittens aandacht gaven.
 

Wij vinden het erg dankbaar werk om voor de kittens te zorgen, totdat ze een nieuw liefdevol thuis krijgen. Deze kleintjes hebben veel liefde nodig, maar je krijgt die liefde zeker terug van deze lieve schatten!
Groetjes, Rik en Lucie

 
kitten Dewey:
Een van mijn opvangertjes was Dewey, een ziek, mager scharminkeltje van 7 weken oud. Hij kwam samen met een ander kitten van een uitvangactie, maar in tegenstelling tot zijn soortgenootje, besloot hij al op de allereerste dag om ons te vertrouwen. Allerlei medicatie, een erg angstig vriendje, het deed weinig af aan zijn vertrouwen in mij en aan zijn onbevangenheid om de wereld te ontdekken.
En wát een karakter zat er in dat iele katje! Vrolijk, lief, enthousiast, en ook zijn enorme eetlust is me bijgebleven, haha. Ik heb veel speciale herinneringen aan alle opvangertjes van door de jaren heen, maar toch was het niet lastig er 1 uit te kiezen nu...
Mijn Dewdew is inmiddels zo'n 4.5 jaar oud en hij is prettig gestoord, ontzettend slim, lief, knuffelig, heeft allerlei
schattige geluidjes om te communiceren en is heel graag bij me. En hij hielp me als ukje al om het andere kitten te socialiseren, en is dat blijven doen, hij heeft een zwak voor angstige kittens en valt dan meteen in zijn pleegpapa rol. Ik ben nog elke dag ontzettend blij dat ik hem gehouden heb!
groetje, Bregje

 


Pup Pietje:
Op een onverwacht moment belde het asiel me op met de vraag of ik tijd had om een hondje op te vangen. Ja was mijn reactie. O gelukkig zei de stem aan de andere kant, het gaat om een pup die nu wordt ingeleverd en die hoort niet in een kennel te zitten.
Hup in de auto en de pup opgehaald, wat een snoepie was het. Het was een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en in een opwelling gekocht. Mevr. zag al snel in dat het haar te veel was, naast de dagelijkse activiteiten die ze had, en had besloten om afstand van de pup te doen. Nu was er nog niet zoveel verkeerd gegaan en was er een grotere plaatsingskans. Wat knap van mevr. dat ze het zo kon beoordelen, ze zag zelf ook in dat het niet een goede beslissing geweest was. Dat hoefde niemand haar meer te vertellen.


Goed ik ging dus naar huis met pup en toebehoren, gelijk mee naar de school van de kleinkinderen want het was tijd om die op te halen. Ik hoef niemand de verbazing en ontroering op de gezichten van de kinderen te vertellen. De ahhh's en ohhh´s kwamen van alle kanten en de pup liet het netjes gebeuren. Nou op schoot in de auto natuurlijk en even uitlaten hoort er ook bij.
Nu hebben we de gewoonte dat 1 van de kleinkinderen een naam voor de logé hond mocht verzinnen, dus ook voor deze pup. Na veel nadenken kwam 'Pietje' als favoriet uit de bus.
Pietje mocht mee de klas in en de juf vroeg of ik even tijd had om over Pietje te vertellen. De aanschaf van een dier kwam ter sprake en wat een dierenasiel is en wat de bedoeling van de logeer partij van Pietje is. Daarna mocht elk kind die het wilde Pietje even aaien, goed voor de socialisatie.
De socialisatie nemen we heel serieus dus we gingen elke wandeling iets ontdekken. Nieuwe situaties opzoeken, we hadden het er maar druk mee.
Wat een plezier hebben we met Pietje gehad, overal scoorde hij aandacht en er mocht meer van iedereen dan welke andere hond ook.
Verschillende mensen wilden hem wel hebben, die kon ik dus doorsturen naar het asiel. Die houden alles bij wat betreft een wachtlijst van inschrijvingen. Ik ga daar niet over het is niet mijn hond.
Ook thuis hebben we hem verschillende dingen geleerd, de bench, aaien over zijn hele lijf, spelen, kinderen respecteren, auto rijden en alles wat er bij komt kijken.
Het zal niemand verbazen dat Pietje niet langer dan noodzakelijk in gelogeerd heeft. Ze stonden voor hem in de rij. Hij is aan de andere kant van Nederland gaan wonen bij mensen die heel graag met hem het leven verder aangaan.
Het was heerlijk om weer een keer een pup in huis te hebben. Veel plezier voor klein en groot zullen we maar zeggen.
Groetje, Ineke


Purrla met haar 7 kittens:

Purrla en haar 7 kittens kwamen in het asiel na een traumatische vangactie en verhuisden naar een gastgezin. Purrla was enorm bang, blies en zat constant achter een verwarming verstopt. De zorg van haar 7, behoorlijk ondervoedde, kittens vroeg veel van haar. De kittens kregen daarom 4x per dag bijvoeding. Na veel rust en geduld kwam eindelijk het moment dat Purrla zich in mijn aanwezigheid liet zien en aanhalen. Purrla’s vertrouwen ging met 2 stapjes vooruit, 1 stapje terug en was sterk persoonsgebonden. In de 3,5 maand opvang heeft Purrla naar mij heel veel groei laten zien. Ik was zo gehecht geraakt aan haar, dat ik besloot dat ze definitief bij mij mocht komen wonen. Nu, ruim 4 jaar later, blijft Purrla voor onbekenden heel angstig, maar zelfs nu nog gaat ze met kleine stapjes vooruit. Ze is een heerlijke en gezellige kat die zo slim is dat ze trucjes geeft geleed, zoals high 5 geven.
groetjes, Marthe 

 

Gastgezin kitten Remie en Lappenmandkatje Katjah:

 

Een kort verhaal over gastgezin kat Remie (tabby) en Lappenmandkatje Katjah (zwart).
Remie kwam met zijn broertje bij ons in 2012, gevonden op een kerkhof. Tja, dat klinkt al een beetje akelig. Remie’s broertje overleed jammer genoeg twee dagen nadat zij bij ons waren gekomen. Toen was Remie helemaal alleen, vandaar ook zijn naam, hij was erg bang voor mensen. Gelukkig was er vrij snel een Lappenmandkatje wat ook opvang nodig had, een jong dametje met een ernstige buikhernia. We noemden haar Katjah. Een sociale jongedame die een buikoperatie moest ondergaan als zij daar oud genoeg voor was. Een riskante operatie maar de operatie verliep goed!
Katjah, en de kinderen Sofie en Salto, hebben Remie geweldig geholpen met het wennen aan mensen.
Beiden hebben zij uiteindelijk een gelukkig thuis gevonden.
groetjes, Peter

Monchou: een knappe rode dame die (stiekem) vergezeld werd door 5 kittens.
MonChou was en poes die drachtig binnenkwam en bij mij van 5 kittens bevallen is.  Dat was echt heel mooi en bijzonder. MonChou heeft me die zondagochtend om 08.00 uur echt gewekt met haar gemiauw. Een half uur later begon de bevalling. MonChou wilde echt per se dat ik bij de bevalling bleef, alleen in mijn aanwezigheid was ze rustig. Soms moest ik even de kamer uit, waarop ze direct onrustig achter de deur stond te miauwen.  
Er waren 2 schildpadpoesjes en 3 rood(-witte) katers. Poesjes heetten Mêlé en Moustache, katers Mikado, Mellow en Maestro. Mellow en Maestro zijn samen verhuisd.  En dan was er natuurlijk dat geweldige gezin dat bewust koost voor mama MonChou en haar samen met dochter Moustache in huis nam. Dit nest blijft voor mij wel echt een heel mooi en memorabel nest. Ik heb ze allemaal geboren zien worden en bij een aantal geholpen. Een vijftal heerlijke kittens die echt van geboorte af aan goed gesocialiseerd konden worden en allemaal tot heerlijke katten zijn uitgegroeid.
Op de 'groepsfoto' staan van links naar rechts: Mikado, Mellow, Mêlé, Moustache en Maestro
groetjes, Marthe

 

Mama Lieve en kitten mijnheer de Bolle.
Mama Lieve werd gevonden in een doos die voor het asiel was neer gezet met 9 zieke kittens!
Het waren niet allemaal haar eigen kittens, bij mij kwam ze met 3 zieke kittens waaronder Bolle.
Bij de controle van de dierenarts tijdens de enting bleek dat Bolle een ernstige hartruis heeft .
Toch heeft hij nog een liefdevol huisje gevonden en is hij nu al 2 jaar!

 


De eerste fleskittens voor een gastgezin:
Mijn eerste fleskittens waren natuurlijk het meest speciaal.

Buiten gevonden, zonder moeder en veel te klein om zelf te kunnen eten.
Het voelt heel speciaal als een klein kitten van net 100 gram uit je flesje tut en zo uitgroeit tot een groot kitten.
Dat onze hondjes meehielpen met de verzorging was erg fijn.
Het allerleukste er aan was dat ze hier uit huis geadopteerd zijn en dat ik nog steeds foto’s van ze krijg.

Groetje, Bibi