Volg ons

Contact

Dierenopvang Maasland

Aengelbertlaan 30
5342 LA Oss
Telefoon: 0412-638497

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van
11:00 t/m 15:00 uur

Zaterdag van 11.00-16.00 uur

Op zon en feestdagen zijn wij gesloten

Gastgezinnen

 

Onze opvang werkt al ruim 10 jaar nauw samen met gastgezinnen. Een gastgezin wordt ingeschakeld als er verweesde kittens worden gevonden. Maar ook moederpoezen met kittens, al dan niet verwilderd, kunnen vertrouwen op liefdevolle verzorging en aandacht van onze gastgezinnen.
Daarnaast komt het wel eens voor dat een kat of hond moet herstellen na een ingrijpende operatie, ook zij krijgen een plekje in een gastgezin.


Dankzij opvang middels een gastgezin kunnen wij kwaliteit van verzorging garanderen. En niet te vergeten het sociale aspect van een gastgezin is erg belangrijk.
Niets is beter voor verweesde kittens om op te groeien in een huiselijke omgeving waarin zij kennismaken met alle facetten van een normaal kattenleven. Zo leren zij sociaal om te gaan met soortgenoten, andere huisdieren en mensen.
Maar ook de dagelijkse dingen in en rondom huis komen aan de orde. Wat is een stofzuiger, een deurbel, een radio? Moet ik hier bang voor zijn?
Door de geborgenheid die een gastgezin bied is het voor een jong dier veel makkelijker om zulke dingen als normaal te beschouwen: het hoort bij het leven.
Bovendien kan een gastgezin veel meer kwaliteitstijd aan een dier besteden, een gastgezin heeft tenslotte meer tijd om interactief te zijn met de dieren dan de tijd die wij in de opvang kunnen bieden.
Lees hier over de ervaringen van enkele van onze gastgezinnen.
Dieren die in een gastgezin worden opgevangen verblijven daar meestal totdat zij klaar zijn voor herplaatsing. Voor de dieren is dit het meest ideale en voor de gastgezinnen geeft het natuurlijk heel veel voldoening als zij zelf kennis kunnen maken met de nieuwe baasjes van de dieren.
Zij hebben zich tenslotte met hart en ziel ingezet voor deze dieren, of dat nu korte of langere tijd is geweest.
Een gastgezin krijgt van de opvang alle benodigdheden ter beschikking die nodig zijn om kwaliteitszorg te kunnen leveren. Van een kwalitatief hoogstaand voeder en gezondheidsmiddelen tot krabpalen, gritbakken, speeltjes etc. etc.
Voor medische zorg is onze dierenarts, eventueel via contact middels de dierenopvang, 24 uur per dag beschikbaar om onze gastgezinnen met raad en daad bij te staan.

 

Wij kunnen geen onkostenvergoeding bieden aan gastgezinnen en het is gewenst dat gastgezinnen de beschikking hebben over eigen vervoer. Daarnaast is het belangrijk dat u in Oss of directe omgeving daarvan woont.
De dierenopvang blijft te allen tijde eigenaar van de op te vangen dieren gedurende de periode dat zij in een gastgezin verblijven.
Op dit moment beschikt de opvang over ca. 30 gastgezinnen maar er zijn altijd meer gastgezinnen nodig! Kijkt u bij vacatures.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om gastgezin te worden voor onze opvang?
Neem gerust eens contact op zodat wij u kunnen uitnodigen voor een informatief gesprek:
0412-638497